Ansökan kommunikatörstjänst

Digidem Lab söker en kommunikatör för att sprida information om våra aktiviteter och projekt och nå ut till fler i sociala medier och traditionell media.

Digidem Lab är ett digitalt demokratilabb som driver flera spännande projekt från vår lokal i Göteborg: vi har ett öppet labb för demokratiprojekt, nätverket CivicTechSweden för samhällsnyttig teknik och projektet Demokratiska Städer för att utveckla nya metoder och plattformar för medborgardeltagande.

I labbet samlar vi aktivister, forskare, programmerare, designers och alla som tror att en annan värld är möjlig, för att skapa metoder och verktyg för morgondagens deltagande demokrati. Vi tror att nya former för deltagande måste skapas underifrån och i alla delar av samhället.

Vi söker dig som har erfarenhet av eller utbildning inom kommunikation och sociala medier och är 18-25 år gammal (ett krav från våra finansiärer). Det är ett plus om du har bakgrund i fler länder än Sverige.

Tjänsten är en timanställning som tillsätts löpande och pågår fram till sista januari, på 75 till 100% enligt överenskommelse och med heltidslön på 27 000. Kontorsplats finns i Göteborg, men om du vill jobba från någon annan ort kan vi diskutera det.

Ansök via formuläret här nedan. Frågor kan ställas till: sanna@digidemlab.org

Berätta om dig själv och vad du har för relevanta erfarenheter listade i annonsen. Max 1000 tecken.
Visa någon typ av sociala medier-konto som du hanterat, antingen en verksamhet du jobbat för tidigare eller ditt egna konto. Länka till kontot.
Gå in på Digidem Labs olika medier som Facebook, Instagram, Twitter och hemsidan för att få en bild över vår stil bild- och innehållsmässigt. Gör sedan exempel över olika inlägg som du skulle skrivit om du hanterat våra sociala medier under en dag. Gör ett inlägg för vardera medium (alltså ett för Instagram, ett för Facebook, ett för Twitter) med text och bild. Bifoga som Word-dokument eller liknande.