Digital plattform för Cykelköket

Plattformen för kommunikation, samordning och samverkan mellan de olika Cykelköken.

Plattformen ska underlätta kommunikation, samordning av Cykelköksverksamheten och samverkan mellan de olika Cykelköken och andra relevanta samverkanspartners vad det gäller fördelning av resurser (cyklar, verktyg osv) och volontärer. Hemsidan ska innehålla allmän information om Cykelkök, en kunskapsbank och ett diskussionsforum.

Följande bilder är bara en grafisk anpassning av Karrot, verktyget som Solikyl använder. Vissa ikoner och texter är påhittade, men funktioner som visas och beskrivs är verkliga. En del nya funktioner har utvecklas sedan första prototyp-anpassning gjordes och syns inte här.

Första prototypen finns på Github.

Första sidan efter login

För att registrera sig behöver man en inbjudan som kan skickas genom verktyget eller så kan man använda grupplösenord till att komma in första gången. Den första sida man landar på efter inloggning är en anslagstavla där användarna kan lämna meddelande och det syns också inkommande pass/upphämtningar som man skrev upp sig på samt lediga pass/upphämtningar som ligger nära i tiden.

inloggning

Pass och upphämtningar

När man klickar på menyn till vänster ”Alla pass och upphämtningar” kan man se både lediga och upptagna arbetspass eller cykelupphämtningar. Man kan skriva upp sig (gå med) på ett pass som köksmästaren eller en upphämtning av donerade cyklar genom att klicka på den lediga fyrkanten. Det går förstås att lämna passet eller redigera tid, platser och antal volontärer på passet.

pass

Historik

Allt som medlemmar gör på verktyget blir registrerade i en historik. Bilden nedan visar historiken på arbetspass i ett specifikt cykelkök, men det går att se historiken på precis allt som har hänt, historik på specifika upphämtningsställe eller på enskilda medlemmar.

historik

Medlemmar

När man klickar på menyn till vänster finns det en lista på alla medlemmar i gruppen. Man kan också klicka på ett namn och gå till en sida med information om medlem.

medlemmar 1

medlemmar 2

Fråga mig om du vill testa och leka med verktyget för att få en bättre förståelse om vad som är möjligt att göra där. bruno @ solikyl.se

Labbet drivs med hjälp av Allmänna Arvsfonden och ABF Göteborg i samarbete med Sveriges Kommuner och Landsting, Miljöpartiet de Gröna, LSU - Sveriges ungdomsorganisationer, Ung Media och Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben.