DemocatBot

En chatbot för att hjälpa folk att hitta rätt digitala verktyg för demokrati.

Vem är Democat?

Democat är en utveckling av Digidem Guide, en praktisk introduktion till digitala verktyg för deltagande demokrati. Den största utmaningen är att få folk intresserade av ämnet, därför är katt/chatt-boten Democat ett effektivt sätt att fånga folks intresse. Democat kommer att kunna chatta på Messenger, Kik, Slack med mera, förutom på webbplatsen. Boten är ett praktiskt sätt att hjälpa användare att hitta rätt, men också ett kul sätt att utnyttja gamification för att väcka intresse.

Vad är målet med projektet?

Målet är att byta namn på Digidem Guide till Democat och göra sajten mer interaktiv. Att skapa en chatt-bot för att hjälpa besökarna att hitta rätt, svara på frågor och göra sajten rolig att använda. På lång sikt ska boten fungera i flera olika chattprogram.

Projektledare

Sara Woodgate
Sara är en erfaren projektledare som har arbetat för NGO:s de senaste sju åren. Hon är expert på insamling, marknadsföring och kommunikation.

Jennie Lindell
Jennie är grafisk designer och front end-utvecklare. Hon är utbildad designer och har 6 års erfarenhet inom branschen. Hennes expertis är inom visuell kommunikation och digital design.

Labbet drivs med hjälp av Allmänna Arvsfonden och ABF Göteborg i samarbete med Sveriges Kommuner och Landsting, Miljöpartiet de Gröna, LSU - Sveriges ungdomsorganisationer, Ung Media och Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben.