Film om Democratic Cities

En dokumentär om den internationella demokratikonferensen Democratic Cities i Madrid i november 2017.

Vad handlar projektet om?

Jag kommer att filma och dokumentera eventet Democratic cities i Madrid. Syftet med detta är att dokumentera diverse föreläsningar, intervjua deltagande och sedan klippa ihop en informativ film om mina upplevelser, tips och projekt jag tagit del av under eventet. Detta vill jag sedan dela med mig av digitalt.

Hur ska det dokumenteras?

Vill redovisa och inspirera andra genom att göra materialet lättåtkomligt. Upplysa om att deltagande i den politiska debatten och knytandet av kontakter inom detta område är lättare och roligare än vad man vill tro. Genom internet kan man åstadkomma mycket. Skapa opinion och sprida resultatet är ett bra sätt att göra skillnad på. Jag vill vara en del av det.

Intervjuer

Vanessa Tonini, projektledare för Digidem Labs projekt i Madrid för att underlätta installation och användning av Consul


Raimond Garcia, Madrids stads huvudutvecklare av Consul


Alberto Calderon Queimadelos, utveckare av Consul

Projektledare

Molly Michelsen Chinita
Jag är sedan flera år aktiv medlem i den socialistiska bokhandeln Bokkafeet, Jönköping. Där har jag hållit i studiecirklar, föreläsningar och lagt mycket fokus på folkbildning. Driver genom detta även digital försäljning av politisk litteratur. Har även deltagit vid demonstrationer, organiserat och samordnat manifestationer och jobbat på diverse olika sätt för en friare plattform för unga politiskt intresserade/engagerade.

Labbet drivs med hjälp av Allmänna Arvsfonden och ABF Göteborg i samarbete med Sveriges Kommuner och Landsting, Miljöpartiet de Gröna, LSU - Sveriges ungdomsorganisationer, Ung Media och Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben.