Digidem Guide

Digidem Guide presenterar de bästa tillgängliga digitala verktygen på ett ställe, så att du kan hitta rätt metod för dina behov.

Praktisk introduktion

Digidem Guide är en konkret handledning till digitala verktyg för fördjupad demokrati. Den riktar sig till aktiva i föreningslivet eller politiska partier som vill hitta nya verktyg för att underlätta beslutsprocesser.

Växande fält

Det finns en växande fält av ny teknik för att underlätta demokratiska processer på alla nivåer i samhället. Digidem Guide försöker inte vara en komplett guide till alla initativ eller verktyg, utan en praktisk introdukton till fältet och de verktyg vi tror passar bäst för de flesta användare.

Internationellt team

Det första urvalet till guiden gjordes baserat på rekommendationer från det internationella community av experter som samlades på Inteligencia Colectiva Para La Democracia 2016 på Medialab Prado i Madrid. Baserat på det urvalet valde Digidem Guides arbetsgrupp ut 6 verktyg som bedömdes tillföra mest till demokratiska processer, och som dessutom är användarvänliga, pålitliga och anpassningsbara.

Digidem Guide arbetar för att föra in demokrati i din vardag. Vi presenterar de bästa tillgängliga digitala verktygen på ett ställe, så att du kan hitta rätt metod för dina behov.

Pilotversionen

Den nuvarande versionen av guiden är en första pilotversion. Vi välkomnar feedback och synpunkter för att utveckla guiden ytterligare i framtiden.

Projektledare

Petter Joelson

petter@digidemlab.org

Digidem Guide utvecklades av ett internationellt team av designers, forskare och kommunikationsexperter under en två veckors workshop med Participa LAB på Medialab Prado, Madrid.