Installation av cloud-tjänster

Installationsscript för open source cloud-tjänster

Vad kommer du göra?

Jag kommer att utveckla installationsskript i Ansible för installationen av de olika paket som de kommer att erbjuda från Collective Tools. Baserat på mina erfarenheter inom Unity och C# kan jag lära mig att programmera med Ansible för att skapa installationsskripten.

Vad hoppas du på för resultat?

Arbetet kommer hjälpa mig att utveckla mig inom programmering genom att jag lär mig andra programmering språk, Ansible använder till exempel Python vilket jag ej är bekant med. Jag hoppas kunna hjälpa Digidem Lab att utveckla installationsskript i Ansible så deras paket kommer att kunna installeras men också så att installationsskripten blir väldigt bra optimerade och väldigt kund-anpassad. Samtidigt får jag en första arbetslivserfarenhet inom datateknik och ett utökat kontaktnät. Givetvis hoppas jag att jag får fortsatt förtroende och kan hjälpa Digidem Lab efter detta projekt

Projektledare

Agaton Sjöblom
Mitt namn är Agaton Sjöblom. Jag är 18 år gammal och kommer från Göteborg och går andra året på Teknikprogrammet. Mina styrkor är att jag är bra på att följa instruktioner och oavsett vilken arbetsuppgift jag får så gör jag mitt bästa att slutföra den så noggrant och bra som jag kan. Bland det bästa jag vet är att åka skidor och det gör jag flera gånger om året. Jag gillar också teknik och jag anser mig vara väldigt bra på datorer. I skolan programmerar jag i en spelmotor, i kursen programmering och spelformgivning och sedan så har jag kursen CAD. Under senare tid har jag fått ett intresse för språk, så jag gillar att kolla upp ord inom svenska språket eller lära mig lite om något annat språk som latin. Det passar bra med mitt intresse av historia.

Labbet drivs med hjälp av Allmänna Arvsfonden och ABF Göteborg i samarbete med Sveriges Kommuner och Landsting, Miljöpartiet de Gröna, LSU - Sveriges ungdomsorganisationer, Ung Media och Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben.