Sittstrejkens tidning

Sittstrejken Göteborg, en organisation för ensamkommande flyktingar från Afghanistan, skapar en digital tidning för att påverka politiken.

Projektets syfte är att sprida information om säkerhetsläget i Afghanistan för att förändra den politiska debatten och de beslut som tas av myndigheter och politiker.

Sittstrejken är en organisation som startades av ensamkommande flyktingar från Afghanistan. Vi kräver ett stopp av utvisningarna till Afghanistan och ifrågasätter rättssäkerheten i Migrationsverkets asylutredningar. Vi förespråkar även en extern utredning av Migrationsverkets arbete. Det startade som en sittstrejk den 11 augusti som varade i 10 dagar. När skolorna började övergick sittstrejken till en veckomanifestation till Migrationsverket i Göteborg, där vi överlämnar en budkavle med information om säkerhetsläget i Afghanistan och uppmanar till ett stop av alla utvisningar. Under vårt projekt ska vi göra en tidning som innehåller alla dessa budkavlar som vi bland annat ska dela ut under Almedalen 2018.

Projektledare

Hamid, Zara och Abdullah
Medgrundare och aktiva i Sittstrejken Göteborg och brinner för att förbättra situationen för de ensamkommande i Sverige.

Labbet drivs med hjälp av Allmänna Arvsfonden och ABF Göteborg i samarbete med Sveriges Kommuner och Landsting, Miljöpartiet de Gröna, LSU - Sveriges ungdomsorganisationer, Ung Media och Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben.