Tipping Point

Videobloggande och digital kunskapsdelning för klimatet.

Vad kommer du göra?

Jag vill försöka förstå hur illa ställt det är med klimatet och hur vi bäst löser problemet tillsammans. Tanken är att blanda lokalt engagemang med digital spridning, dela med mig av allt jag lär mig och involvera så många som möjligt. Min generation har växt upp med youtube och videoklippsformatet är ett väldigt bra sätt att nå ut med mycket information till många människor.

Vad hoppas du på för resultat?

Jag hoppas kunna inspirera och sänka trösklarna för engagemang, bidra till ökad förståelse, motivera till positiv förändring.

Resultat

Namninsamling för klimatnödläge på Chalmers tekniska högskola

https://www.skrivunder.com/chalmers


Välkommen till upproret, video för Extinction Rebellion


Boka en rebell, video för Extinction Rebellion


Projektledare

Ossian Rossland Lindvall
Jag har en bakgrund som konstnär men har den senaste tiden letat efter nya sätt att applicera mina estetiska färdigheter. Jag har studerat arkitektur men insett att det kanske inte finns tid för femåriga högskoleutbildningar nu när hela samhället måste ställa om väldigt väldigt snart. Videobloggande och digital kunskapsdelning skulle kunna vara ett sätt att bidra till de omfattande samhälleliga utmaningar vi står inför, det kan låta naivt, men jag tänker försöka.

Labbet drivs med hjälp av Allmänna Arvsfonden och ABF Göteborg i samarbete med Sveriges Kommuner och Landsting, Miljöpartiet de Gröna, LSU - Sveriges ungdomsorganisationer, Ung Media och Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben.