down
2019.04.02

Stiftelse grundas för världens största medborgarplattform

Den 22 mars 2019 skedde det första konstituerande mötet för Consul Democracy Foundation, en internationell stiftelse som ska hantera, utveckla och sprida världens största digitala medborgarplattform.

Den 22 mars 2019 skedde det första konstituerande mötet för Consul Democracy Foundation, en internationell stiftelse som ska hantera, utveckla och sprida världens största digitala medborgarplattform. Consul används idag av omkring 100 institutioner i 35 länder och är en transparent open source medborgarplattform som gör det enkelt att skapa avancerade medborgarprocesser. Plattformen skapades av Madrid Stad 2015 och med tanke på dess globala spridning bestämde sig kommunen för att överlåta ansvaret av Consul till en oberoende styrelse bestående av personer från sju icke-vinstdrivande organisationer. En av de personerna är Sanna Ghotbi från Digidem Lab.

– Det känns fantastiskt kul att ha fått förtroendet från Madrid Stad att  samordna arbetet med en av de mest avancerade medborgarplattformar som finns i världen. Vi arbetar med medborgardeltagande i Sverige och har tagit fram en svensk version av CONSUL. Med detta uppdrag knyts vårt  lokala arbete till alla internationella erfarenheter, säger Sanna  Ghotbi.

Läs mer om grundandet i vårt pressmeddelande.


Nyhetsbrev

Digidem Lab kommer att använda informationen du anger för att skicka uppdateringar från digidemlab.org.

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

Du kan säga upp din prenumeration när som helst genom att klicka på länken i mailet.