down
2021.02.03

Frukostwebbinarium om Decidim den 3 mars

en demokratiplattform för att lätt komma igång med digital medborgardialog

Välkommen till ett frukostwebbinarium onsdag den 3 mars kl 9:00 om Decidim med oss på Digidem Lab! Under 50 minuter berättar vi om plattformens historia, värderingar och funktioner. Vi delar med oss av exempel från vårt eget arbete med plattformen, och du får såklart chans att ställa frågor.

Seminariet riktar sig till dig som arbetar som tjänsteperson eller beslutsfattare inom en kommun, en region eller ett bostadsbolag och som ansvarar för dialog, inflytande och demokrati eller dig som har ett intresse för medborgarinflytande, demokrati och deltagandeprocesser

Om Decidim

Decidim är en digital plattform för dialogprocesser. Plattformen har funnits i fyra år och används i över 300 organisationer världen över, kommuner, parlament, universitet, föreningar, bostadsbolag och EU-institutioner. Decidim är uppskattad för sin flexibilitet som gör den anpassningsbar till de flesta typer av dialoger. Den är även väldigt användarvänlig.

Men Decidim är inte bara ett vanligt verktyg. Det hjälper organisationer att göra mer inkluderande dialoger och främjar nya arbetssätt för ökad delaktighet.

Genom att använda Decidim kommer man även i MetaDecidim, en gemenskap av användare, tjänstepersoner och programmerare som utbyter kontinuerligt om medborgardialog och utvecklar Decidims funktioner demokratiskt med starka värderingar som transparens, integritet och open source.

Om Digidem Lab

Digidem Lab är ett demokratilabb som studerar demokrativerktyg och deltagande modeller runt om i världen. Sedan 2018 har vi testat och utvecklat Decidim med svenska kommuner som Göteborg och Stockholm. Under pandemin har vi stöttat flera kommuner som Helsingborg, Botkyrka, New York och Chicago i USA och även EU-kommissionen att komma igång med plattformen för att genomföra framgångsrika digitala dialoger.

Anmäl dig här!

Nyhetsbrev

Digidem Lab kommer att använda informationen du anger för att skicka uppdateringar från digidemlab.org.

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

Du kan säga upp din prenumeration när som helst genom att klicka på länken i mailet.

Styrelsemedlem i Global Participatory Budgeting Hub.

Styrelsemedlem och medgrundare till internationella Consul Democracy Foundation.

Utveckling av medborgardialog i Göteborg och Stockholm med stöd av Vinnova.